maandag 6 juni 2011

Monterey - Yosemite NP

Net voor we naar San Francisco gaan, trokken we vandaag nog even het binnenland en de natuur in om het laatste National Park van onze reis te bezoeken: Yosemite. Dit park staat voornamelijk bekend voor zijn granieten rotswanden (de steilste van de USA),  zijn sequoia’s of reuzenbomen, beren en vooral (op dit moment toch, gezien de grote pakken sneeuw die nu smelten): watervallen.
Na een drietal uurtjes rijden in de zon kwamen we aan in Mariposa Grove, een bos waar een groot aantal sequoia’s staan. Ondertussen was het alweer zwaar bewolkt, het miezerde en de temperatuur bedroeg nog amper 8°C, daar stonden we in onze short en T-shirt! Op de parking snel de valiezen uit de koffer (we waren niet de enigen die ons aan het weer hadden mispakt!), ons omgekleed en dan een korte wandeling tussen de giants gemaakt:

Een van de grootste (64 meter hoog, een diameter van 9 meter en een omtrek van 27 meter) en oudste (2700 jaar oud) sequoia’s  in dit park is de Grizzly Giant, vrij indrukwekkend. De takken aan deze boom zijn ongeveer zo groot als een normale den:

En als zo’n sequoia in de weg stond, dan werd er gewoon een tunnel doorheen gehakt, zoals in de California Tunnel Tree:

Yannick, er liggen er ook een paar plat, moest ge tijd hebben, ik denk dat ge ze wel kunt meepakken:

Een uurtje later konden we verder richting Yosemite Valley. Op weg daarnaartoe kwamen we voorbij het waarschijnlijk bekendste uitzichtpunt van Yosemite, Tunnel View. Jammer van de grijze/witte lucht, morgen doen we misschien een nieuwe poging:
In de vallei aangekomen hadden we dan een mooi zicht op de Upper en Lower Yosemite Falls, de 5e hoogste waterval ter wereld:

Ook voor de nummerplaten was het een productieve dag, blijkbaar komen er ook mensen uit Alabama, Arkansas, South Carolina en zelfs Maine naar deze streek! Nog 4 (Delaware, Rhode Island, Vermont, Hawaii) en de verzameling is compleet!
Morgen wandelen we de Mist Trail, die langs Vernall Falls en Nevada Falls loopt, onze regenjasssen liggen al klaar, aangezien je op de stukken langs de watervallen echt kletsnat wordt. Nadien op naar Glacier Point, een van de hoogste punten van het park, voor nog een allerlaatste zonsondergang! Het weer zou morgen ook iets beter moeten zijn dan vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten