zondag 12 juni 2011

Home sweet home in Schriek

Na 19u te hebben doorgebracht op luchthavens of in vliegtuigen zijn we weer in Schriek met een hoofd boordevol mooie herinneringen aan onze vakantie in het zuidwesten van de Verenigde Staten.
Vanuit San Francisco zijn we met een uur vertraging naar Londen vertrokken doordat er voor 12 mensen een overboeking was. De bagage van deze passagiers moest dan nog eens van boord en dat heeft wel wat geduurd. Voor ons was het wel spannend, aangezien we in Londen maar 1u45 speling hadden voor onze aansluiting naar Zaventem (en op Heathrow heb je gemakkelijk 45 minuten nodig om alle controle en vooral de immense terminals door te geraken), maar tijdens de vlucht bleek al snel dat we rugwind hadden en dat we onze vertraging volledig zouden ophalen. Ook in Londen hadden we geluk en verliep alles heel vlot zodat we nog rustig een laatste broodje van de Starbucks hebben kunnen eten voor we aan onze allerlaatste etappe begonnen.

De vlucht van San Francisco duurde 10 uur en we hebben maar heel weinig geslapen, maximaal 3 uur elk. Die naar Brussel was uiteraard een heel korte (50 minuten) en daarop hebben we nog het best geslapen van de hele dag.

Ondertussen zijn we al meer dan 30 uur wakker; we hebben ons wel kunnen opfrissen, we hebben onze valiezen al helemaal uitgepakt en we hebben de wasmachine al een eerste keer laten draaien. We zijn allebei nog steeds klaarwakker, maar voelen ons wel heel belabberd. Hopelijk kunnen we vannacht goed slapen en onze jetlag al wat verwerken.

Het was een fantastische reis met heel veel hoogtepunten, maar ze zijn voor ons beiden totaal verschillend. Hierbij onze top-3 (een héél moeilijke keuze):

Sarahs top-3:
1. Bryce Canyon
2. San Francisco
3. Yosemite National Park / Antelope Canyon


Kenneths top-3:
1. The Wave (wandeling in buurt van Page)
2. Las Vegas
3. Arches National Park


We onthouden van onze reis vooral de schitterende natuur (met daarbij de trots en het respect van de Amerikanen hiervoor), de eindeloze landschappen, de superdrukke en –grote steden, maar ook zeker de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de Amerikanen en hun gedisciplineerde rijstijl.
In totaal hebben we meer dan 6.000 foto’s genomen, waarvan er nu nog 3.300 overblijven. Het wordt nog een zwaar werk om hiervan een toonbare selectie te maken en ook een digitaal album.

En intussen genieten we nog na van deze onvergetelijke reis!!!

Bedankt om ons te volgen en tot binnenkort!
Veel groetjes,
Sarah & Kenneth

1 opmerking: