zaterdag 4 juni 2011

Santa Barbara - Monterey

Zoals aangekondigd en verwacht was het toen we vanmorgen opstonden, zwaar bewolkt. Na een snel ontbijt vertrokken we richting Monterey. We waren Santa Barbara nog niet buiten of het begon al te druppelen, eerst zachtjes, maar na een tijdje regende het toch wel fel. Aangezien de kustweg van Santa Barbara tot Monterey ergens halfweg volledig was versperd door een rotsverschuiving, konden we deze pas over de helft beginnen en moesten we een grote omleiding volgen (het is niet zoals in Belgie waar je 10 verschillende wegen of opties hebt om ergens te geraken).

De weg kronkelde (voortdurend in de gietende regen) door de Californische heuvels en langs tientallen hectares wijn- en fruitgaarden. Op een gegeven moment doorkruiste de omleiding zelfs een militair domein: langs de weg hebben we heel wat tanks en ander militair materieel zien staan. Het viel ons ook op dat de militairen hier niet zoals bij ons in goed uitgeruste kazernes verblijven, maar wel in gewone tentenkampen.

Na heel wat kronkelen (ondanks de Touristil en de 'wonder-polsbandjes" tegen reisziekte, kreeg ik het aan het einde toch moeilijk), bereikten we eindelijk de bekende - en naar verluidt prachtige - kustweg. Alleen ... het regende nog steeds zo hard en het was zo grijs en mistig dat we er amper iets van konden zien. Pas op het allerlaatste moment hadden we door dat voor ons de oceaan lag en geen bos! In het grijs zag het er al vrij spectaculair uit, wat moet dat niet zijn bij een knalblauwe lucht en een stralende zon? Spijtig dat we het niet gezien hebben zoals zou moeten.

Dit zagen wij:


 Dit hadden we willen zien:



Vlak voor Monterey zijn we gestopt om een zeeleeuwenkolonie (Point Lobos) te bekijken en wonder boven wonder, net toen stopte het met regenen en kwam de zon voorzichtig tussen de wolken piepen. het was wel nog erg koud en de wind blies ons bijna van de kliffen. De zeeleeuwen blaften luid genoeg om ze al van ver te kunnen horen, maar ze zaten te ver van de kust verwijderd om ze echt duidelijk te kunnen zien. We zijn dan ook maar snel teruggekeerd naar onze warme auto (voor de eerste keer deze vakantie verwarming i.p.v. airco!).


Het was nog 15km tot Monterey en hoe dichter we dit stadje naderden, hoe blauwer de lucht werd. We zitten in een sjiek hotel vlak aan het strand. Na de check-in zijn we het gezellige stadje ingetrokken en hebben we een leuke wandeling gemaakt naar The Old Fisherman's Wharf; dit is eigenlijk de oude pier en het toeristische gedeelte van Monterey.



Onderweg hebben we heel wat pelikanen, aalscholvers en zeeleeuwen gezien. Ondanks het feit dat alles er supertoeristisch is, hebben we er lekker gegeten (allebei vis).



Op de Wharf hebben we ook al het kraampje gevonden waar we morgenmiddag zouden moeten inschepen voor de whalewatching (walvisspotten, met dank aan Karin en Herman). Uiteraard zal van het weer afhangen of die zal doorgaan. Ik hoop het echt, want hier keek ik (S) toch wel erg naar uit! Volgens de borden hebben ze tijdens de laatste tochten dolfijnen, walvissen en zelfs "killer whales" of orka's gespot. Moeten we dat geloven, of is het eerder reclame? We zien het morgen misschien, ik begin alvast mijn Touristillekes te nemen, het zou maar eens geluk moeten brengen!;-)

Slaapwel!




1 opmerking: