donderdag 2 juni 2011

Los Angeles

Na 2 nachten Las Vegas stond vandaag de lange rit (ongeveer 350km) naar Los Angeles op het programma. Sarah verspeelde nog een laatste dollar (ook haar enige van de 2 dagen) op de giant slot (uiteraard weer niks gewonnen!) en we konden vertrekken.

De stad uitraken was een stuk makkelijker dan binnenrijden en na 5 minuutjes zaten we dan ook al middenin de woestijn rond Vegas.  Enfin, woestijn, na een halfuurtje rijden kwamen we opeens langs een oase: een groot hotel, een nog groter casino en… een outletcenter. Even een korte shop-stop dus, de prijzen waren nog lager dan verwacht!
Voor het overige was er eigenlijk heel weinig te zien langs onze route door de Mojave-woestijn, behalve zand, joshua trees, cactussen en politieagenten die weer ijverig auto’s aan de kant zetten (5x). Na een paar uur reden we dan eindelijk Los Angeles binnen, en hadden we nog 80km (!) te rijden tot onze bestemming (West Hollywood, ongeveer in het centrum van de stad). Best wel een grote stad, LA!
Eigenlijk wilden we in Los Angeles maar 2 dingen echt zien, de Walk of Fame en de “HOLLYWOOD”-letters. Ik had een straatje gevonden waar we er echt vlakbij konden komen en na een kronkelend, op- en neergaand weggetje, hadden we uiteindelijk een perfect uitzicht:

Gelukkig lag ons hotel niet te ver en konden we het makkelijk vinden. Nadat we onze bagage hadden afgezet, hebben we een wandeling gemaakt door de stad. Net voor de deur van ons hotel lag een achteringang van een groot gebouw waar je alleen na een strenge controle binnen kon; toen we aan de voorkant kwamen, bleek dat we achter het Kodak Theatre slapen, de zaal waar jaarlijks de Oscars worden uitgereikt. Een perfecte ligging dus. Hierdoor waren we dan ook onmiddellijk op de Hollywood Boulevard ofwel de Walk of Fame, waar de beroemdheden allemaal hun eigen ster hebben.


Terwijl ik dit schrijf zien we trouwens net op TV dat Shania Twain vandaag haar ster officieel heeft gekregen, die hebben we dus net gemist!
Morgen rijden we via de kust van LA (Venice Beach en Santa Monica, via de Baywatch-stranden) naar Santa Barbara. Tot dan!

1 opmerking:

  1. sarah, precies een erg leuk rokje dat je aan hebt op die foto!!! Wil ik wel eens zien :)

    BeantwoordenVerwijderen